Na pół kubka pesto zużyłam:
4 garście rukoli
1 garść pestek słonecznika łuskanego
około 10 łyżek oleju lnianego LenVitol
wszystko razem zmiksowałam blenderem ręcznym na gładką masę. Można dodać przyprawy wedle uznania lub czosnek.
Takie pesto jest pyszne do kanapek, ale ja wymieszałam go z pełnoziarnistym makaronem i dodałam kukurydzę dla koloru:
do drugiego pudełeczka wrzuciłam jabłko i marchewkę:Co myślicie o takim wykorzystaniu oleju lnianego?
Miłej środy!!!
Bardzo bardzo pysznie i zdrowo :) Miłego!
OdpowiedzUsuńsmaczny pomysł:)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł, a pesto wygląda obłędnie - ten kolor! :)
OdpowiedzUsuńBardzo zdrowe i fajne pesto. Twoje pudełka mnie zachwycają jak ładnie to wszystko razem wygląda i jak smacznie. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńOooooo zielono się u Ciebie zrobiło. I pysznie :-)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię pesto z rukoli - i zawsze na oleju, jakoś oliwa mi nie podchodzi
OdpowiedzUsuńA ja mam właśnie dużo rukoli w domu i już wiem jak ją wykorzystam :D
OdpowiedzUsuńCzęsto robię pesto, to świetny dodatek, który "podbija" smak potraw.
OdpowiedzUsuńPesto z rukoli ma dość charakterystyczny smak. Pewnie nie każdy polubi, ale ja lubię bardzo :).
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie domowe pesto :)!
OdpowiedzUsuń