piątek, 14 marca 2014

Kotleciki jaglane z groszkiem w bułce tartej z lnem


Dziś bento właśnie takie kotleciki:

Pyszne kotleciki z kaszy jaglanej robi się tak:
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
pół szklanki groszku zielonego (ja użyłam mrożonego)
1 jajko
około 1 szklanki bułki tartej (ja użyłam bułki tartej z lnem złocistym firmy Oleofarm)
przyprawy
olej do smażenia

Kaszę jaglaną wymieszałam z jajkiem, groszkiem i przyprawami. Formowałam kotleciki i obtaczałam w bułce tartej. Smażyłam na oleju rzepakowym. 
Wyszło około 10 pysznych, małych kotlecików, trzy z nich włożyłam do bento razem z brokułem i rzodkiewką:
W drugiej części pudełka są ciasteczka owsiane (tym razem z bananem) i kiwi:
A tak wszystko razem wygląda:
cudownego weekendu!!!

4 komentarze:

  1. Bardzo mi się podobają te kotleciki :) U mnie dziś zupa z jaglaną :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Przyznam, że jeszcze nie robiłam takich kotlecików a wyglądają mega smacznie....no i kasza jaglana to samo zdrowie.
    Miłego dnia...:))

    OdpowiedzUsuń
  3. Kotleciki, to prawdziwa ciekawostka kulinarna:)) Takie pudełeczko cały dzień trzyma człowieka na nogach:))

    OdpowiedzUsuń

Cześć, uwielbiam czytać komentarze i na nie odpowiadać. Więc komentuj: