Pyszne kotleciki z kaszy jaglanej robi się tak:
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
pół szklanki groszku zielonego (ja użyłam mrożonego)
1 jajko
około 1 szklanki bułki tartej (ja użyłam bułki tartej z lnem złocistym firmy Oleofarm)
przyprawy
olej do smażenia
Kaszę jaglaną wymieszałam z jajkiem, groszkiem i przyprawami. Formowałam kotleciki i obtaczałam w bułce tartej. Smażyłam na oleju rzepakowym.
Wyszło około 10 pysznych, małych kotlecików, trzy z nich włożyłam do bento razem z brokułem i rzodkiewką:
W drugiej części pudełka są ciasteczka owsiane (tym razem z bananem) i kiwi:A tak wszystko razem wygląda:
cudownego weekendu!!!
Bardzo mi się podobają te kotleciki :) U mnie dziś zupa z jaglaną :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńwygląda smacznie:)
OdpowiedzUsuńPrzyznam, że jeszcze nie robiłam takich kotlecików a wyglądają mega smacznie....no i kasza jaglana to samo zdrowie.
OdpowiedzUsuńMiłego dnia...:))
Kotleciki, to prawdziwa ciekawostka kulinarna:)) Takie pudełeczko cały dzień trzyma człowieka na nogach:))
OdpowiedzUsuń