środa, 15 maja 2013

Ryżowe kule ze słodkim nadzieniem

Dziś szybkie słodkie kule z ryżu:

nic szczególnego - ryż basmati (ugotowany jak do obiadu, osobno można byłoby go ugotować w mleku, z cukrem i cynamonem, lub wanilią) uformowany w kształcie kul, a nadziałam go powidłami śliwkowymi. 
A w drugim pudełku słodka, owocowa kostka:
bardzo dojrzałe kiwi i jabłko.
Trzymajcie się ciepło wszyscy!

12 komentarzy:

  1. ale to pysznie wygląda :) Pozdrawiam!
    A.

    OdpowiedzUsuń
  2. te kulki są tak wesołe ,ze nie da się nie uśmiechnąć;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Szkoda zjeść takie kuleczki, które się śmieją.
    pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  4. Niby nic szczególnego, ale wygląda i brzmi genialnie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. jakie wesołe kulki:) masz fajne pomysły:)

    OdpowiedzUsuń
  6. spodobają się dzieciakom:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Nadziane kule ryżowe są super :))

    OdpowiedzUsuń
  8. ta druga buźka wywołała sporego banana na mojej twarzy :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Hm, na słodko jeszcze nie próbowałam. Sweet onigiri. :)

    OdpowiedzUsuń
  10. dzień w którym uśmiecha się do ciebie twoje własne osobiste śniadanie, musi być dniem udanym:)))

    OdpowiedzUsuń

Cześć, uwielbiam czytać komentarze i na nie odpowiadać. Więc komentuj: