wtorek, 26 czerwca 2012

Kwiaty kalafiora i brokuła z makaronem

Mamy z Mężem oboje ciężki tydzień, ale pocieszamy się tym, że jeszcze tylko cztery dni do dwutygodniowego urlopu.
Dziś u Męża:

Makaron penne z pomidorem, brokułem, kalafiorem, rukolą i sosem (oliwa, musztarda, zioła prowansalskie oraz sok z cytryny). 
U mnie
Kalafior i brokuł oraz kasza jęczmienna a na górze koreczki.
Czy Wy też lubicie jeść samą kaszę? Ja uwielbiam - szczególnie gryczaną paloną mogę jeść samą, choć jaglana też jest pyszna bez dodatków a i jak widać jęczmienną nie pogardzę (nie lubię tylko jęczmiennej drobnej). A w ogóle to już jakiś dłuższy czas się noszę z wpisem o kaszy - jej rodzajach i sposobach gotowania.

9 komentarzy:

  1. Tak, jak Ty masz z kaszą, ja mam z japońskim ryżem (nawet tym z hAmeryki ;)) - nawet sam, bez żadnych dodatków i przyprawiania smakuje wyśmiencie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nie jadłam japońskiego ryżu, ale ryż basmati też jest przepyszny - ma własny smak, którego szkoda mi psuć innymi dodatkami.

      Usuń
  2. Oby jak najszybciej i najsmaczniej minął ten czas! Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Z kaszą mam tak samo;-) Lubię wszystkie i mogę je jeść solo;)Ostatnio najchętniej sięgam po orkiszową

    OdpowiedzUsuń
  4. Toleruję wszystkie kasze, bez entuzjazmu, z własnej nieprzymuszonej woli jem tylko gryczaną (lubię ją mieszać z kefirem, albo maślanką). A ryżu w zasadzie nie lubię, nie wiem, dlaczego jem go prawie codziennie ;-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Brakuje tylko magicznego kwiatu paproci :)).
    Smakowitości, a do urlopu coraz bliżej :).

    OdpowiedzUsuń
  6. a ja nie przepadam za gryczaną paloną, choć niepalona jest ok:) życzę wytrwałości w oczekiwaniu na urlop - z tak optymistycznie zielonym bento to z pewnością będzie łatwiejsze:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Kaszy bez dodatków jeść nie lubię i generalnie nie jestem jej smakoszem. Dzisiejszy makaron z brokułami pyszny :)

    OdpowiedzUsuń

Cześć, uwielbiam czytać komentarze i na nie odpowiadać. Więc komentuj: