środa, 20 czerwca 2012

Surówka z pieczarek

Surowe pieczarki w postaci pysznej surówki:

Pieczarki (surowe, pocięte na cienkie płatki), natka pietruszki, otarta skórka z połowy cytryny, sos z połowy cytryny, oliwy, soli i pieprzu. Przepis na nią wzięłam od Jerzyka
U Męża wzbogacona o makaron i kukurydzę:
Jest pyszna - lekka, orzeźwiająca dzięki cytrynie.
Jadacie surowe pieczarki?
U mnie jeszcze była marchewka i jabłko:
Miłej środy wam życzę.

13 komentarzy:

  1. Pysznie wyglądają, ale jakoś nie mogę się przekonać do surowych pieczarek.

    OdpowiedzUsuń
  2. Surowe pieczarki są pyszne...

    OdpowiedzUsuń
  3. a ja bardzo lubię surowe pieczarki! mają taką fajną konsystencję:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Surowe pieczarki? Ooo... Coś nowego :) Moja mama też robi sałatkę pieczarkową, ale wychodzi zupełnie inna- z gotowanych i startych na tarce pieczarek ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. uuu, surowe pieczarki? jak wrażenia po ich zjedzeniu? dobre? bo może bym spróbowała ;3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. pewnie że dobre, ja jem surowe pieczarki od kilku lat i żyję, mam się dobrze, poza tym bardzo lubię - kiedyś zwykłam jadać kanapki z cienko pokrojonymi pieczarkami i lekko oprószonymi solą. pycha! a teraz w ramach spróbowania ich w nowej roli taka oto surówka, pyszna, lekko cytrusowa w smaku, świeża. Polecam.

      Usuń
  6. mmm pycha, nie probowalam surowych jeszcze! ale wyglada ta Twoja pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  7. Pieczarki w każdej postaci są wyśmienite. A przepis na sałatkę z nimi zapisuję w pamięci. :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Pieczarki na surowo bardzo lubię i już wiem, że tak samo będzie z Twoją sałatką!
    Pozdrowienia:)

    OdpowiedzUsuń

Cześć, uwielbiam czytać komentarze i na nie odpowiadać. Więc komentuj: