czwartek, 2 lutego 2012

Piątkowy paszczak w bento


Dziś u mnie:
kanapki z razowego chleba z ogórkiem i serem żółtym, jajko na twardo:
oraz sałatka z razowego makaronu z zielonymi oliwkami  i suszonymi pomidorami oraz ziołami prowansalskimi:
Pierwszy raz kupiłam suszone pomidory suche, nie w oleju . Okazało się ku mojemu zaskoczeniu, że są one słodkie, a nie - tak jak pomidory w oleju - słone. Czy wiedzieliście o tym? 

17 komentarzy:

  1. suszone są pyszne i czasami b. pikantne

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo fajny paszczak. Ja bardziej lubię suche suszone pomidory, nie pasują mi te oleje ;-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja do tej pory lubiłam olejne, ale po pierwszym spróbowaniu suchych stwierdzam że są do zupełnie inne smaki, lubię i te i te.

      Usuń
  3. Paszczak pierwsza klasa :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Paszczak uroczy. ^^
    Gdzie dorwałaś suszone pomidory które nie pływają w oleju? Ja szukałam i nigdzie znaleźć nie mogłam (chociaż zjeżdziłam wszystkie Tesca, Leclercki, itp.)
    ;*

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. a ja właśnie wczoraj w Tesco kupiłam, zaskoczona bardzo - cena za kg była śmiesznie niska - niecałe 30 zł chyba.... więc nie wahałam się długo :)

      Usuń
  5. Jak zwykle wesoło i kolorowo!

    OdpowiedzUsuń
  6. Ja jeszcze takich nie próbowałam, ale widziałam w Almie i chyba kupię przy okazji :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Pomidory bardzo smaczne, faktycznie słodkie. Zadziwiająco dobrze skomponowały się z makaronem :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Jedno głębokie spojrzenie w oczy paszczaka i stwierdzam, że mogłabym go schrupać :)
    a właśnie z powodu tej słodyczy wolę takie "pomidory nie w oleju" :)

    OdpowiedzUsuń
  9. świetny wyraz twarzy ma ta kanapka z jajami, hahaha:))))

    OdpowiedzUsuń
  10. Dziękujemy paszczaku, Tobie też życzymy udanego weekendu :)

    OdpowiedzUsuń
  11. paszczak jest świetny..a sałatka też niczego sobie :)
    jak na razie suszone pomidory jadłam tylko w pieczeni, muszę się na nie zaczaić :)

    OdpowiedzUsuń
  12. paszczak w różu prezentuje się niezwykle szykownie:)

    OdpowiedzUsuń
  13. fajny stworek :)
    ja z kolei nigdy nie jadłam pomidorów z oleju, ale skoro piszesz, że są słone, to pozostanę przy tych suchych :)

    OdpowiedzUsuń

Cześć, uwielbiam czytać komentarze i na nie odpowiadać. Więc komentuj: