czwartek, 5 marca 2015

Na wiosnę - hummus kupny czy własny?

O tej porze roku jestem poddenerwowana. Tym czekaniem, tym wypatrywaniem pierwszych oznak wiosny. Tym zniecierpliwieniem, że znowu pada, że nadal zimno, że czemu jeszcze śnieg, że mogłoby sobie darować...
Także kwiatki tylko w bento póki co:

Są tortille z hummusem Sante i orientalnymi warzywami:
i kanapki z serkiem Almette i pomidorem:
Robicie sami hummus? Ja dopiero po zrobieniu bento zmieliłam cieciorkę, ale hummusem tego nazwać nie można - raczej pastą z cieciorki, z olejem z orzechów włoskich, sokiem z cytryny, pieprzem i tymiankiem. I chyba zbyt krótko go mieliłam - ma wyczuwalne kawałki cieciorki. Jak długo Wy blendujecie fasolę / cieciorkę? 
A Wy jakie odmiany hummusu robicie / lubicie?

4 komentarze:

  1. Tylko własny! http://smakowite.com/2015/02/14/hummus-w-trzech-odslonach/

    OdpowiedzUsuń
  2. Mój mąż robi najlepszy hummus na świecie, z pastą tahini i cytryną i nie wiem czym tam jeszcze, ale ten kupny nawet się nie umywa. Pyszota!

    OdpowiedzUsuń
  3. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń

Cześć, uwielbiam czytać komentarze i na nie odpowiadać. Więc komentuj: