środa, 21 maja 2014

Trochę kaszy trochę warzyw

Dziś kotleciki jaglane z musztardą a obok sałata z pomidorem i ogórkiem i kilka różyczek brokuła:

Kotleciki jaglane:
1 filiżanka kaszy jaglanej (ugotowana w 2 filiżankach wody do miękkości)
do ugotowanej kaszy dodałam dwie łyżki musztardy sarepskiej i ze trzy łyżki groszku z puszki
Formowałam kotleciki i obtaczałam w bułce tartej (tej z siemieniem lnianym firmy Oleofarm). Smażyłam z obu stron na złoto, potem osączyłam z tłuszczu na ręczniku papierowym. Wyszły pyszne.

1 komentarz:

  1. Super przepis na kotleciki, które świetnie pasują do sałatki. Miłego dnia!

    OdpowiedzUsuń

Cześć, uwielbiam czytać komentarze i na nie odpowiadać. Więc komentuj: