poniedziałek, 30 lipca 2012

Paprykowy groszek i kasza jaglana z owocami

Na miłe rozpoczęcie tygodnia u mnie dziś:

Owoce po lewo (winogrono, śliwka i borówki)
a po prawo - kanapka z twarożkiem i papryka wycięta dzięki sprytnym wycinakom ze strony Bentomania - TAKIM:
A u Męża słodka sałatka z kaszy jaglanej i ciasto na parze z borówkami:
to taka moja wariacja na temat słodkiej sałatki z kaszy jaglanej, mnie smakowała kiedy oblizywałam widelec po jej mieszaniu :) : kasza jaglana, łyżka powideł, trochę borówek, trochę winogrona, trochę nektarynki i ziarna słonecznika, wszystko lekko posypane cynamonem. 
A ciasto zrobiłam tak jak robię babeczki na parze (np.: tutaj i tutaj) - tym razem dodałam borówki, rodzynki i ziarno słonecznika. 

9 komentarzy:

  1. Owockiiiii! Fajne te wycinanki. Bardzo mi się podoba to bento :)).

    OdpowiedzUsuń
  2. Mężowa sałatka kusząco wygląda;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mi nigdy jaglanka na słodko nie wychodzi - ma taki dziwny posmak.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jaglankę najpierw płuczemy w zimnej wodzie, a potem zlewamy wrzątkiem. Dopiero wtedy gotujemy ;)

      Odkryłam tę tajemnicę bardzo późno, przekonana, że jaglanka jest zawsze gorzka i fuj. A jak spróbowałam odpowiednio potraktowanej przed gotowaniem, to zjadłam chyba cały garnek :D.

      Usuń
    2. o ja Cię, ja nigdy nie płukałam, ale mnie smakowało i tak i tak. Co to będzie jak zacznę płukać???

      Usuń
    3. Nie wiem, nie wiem, bo przelana wrzątkiem i wypłukana jest po ugotowaniu niesamowicie delikatna, boska po prostu ;). Wcześniej też mi na słodko nie wchodziła, chyba że zmiksowana z bananem na "budyń" (polecam).

      Usuń
  4. Kasza jaglana nie płukana, ale słodka w tym zestawieniu :)

    OdpowiedzUsuń
  5. to ja poproszę Twoje bento - owoce mogłabym jeść na kilogramy :)

    OdpowiedzUsuń

Cześć, uwielbiam czytać komentarze i na nie odpowiadać. Więc komentuj: