czwartek, 22 marca 2012

Wiosenny ryż

Przyszła wiosna, astronomiczna i kalendarzowa. Mam więcej energii, uśmiechu, pomysłów.
Na wiosnę adekwatny jest wiosenny ryż:

Do wiosennego ryżu użyłam następujących składników:
ryżu białego
papryki czerwonej
groszku zielonego
kiełków rzodkiewki
suszonego pomidora
Wszystko wymieszałam razem i wyszła pyszna sałatka, lekko ostra dzięki dodanym kiełkom.


15 komentarzy:

  1. Kolorowy i wiosenny;) U mnie kiełki w trakcie wzrostu;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo wiosenne sniadanko :)

    OdpowiedzUsuń
  3. O, kiełki, dobry pomysł, zaraz wstawię.

    OdpowiedzUsuń
  4. wiosenny ryż z kiełkami to super propozycja na śniadanie:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wspaniałe śniadanie! U mnie pewnie zagrałoby rolę lunchu lub obiadu, ale pora nie ma znaczenia - liczy się pyszna zawartość!
    Pozdrowienia:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Właśnie nastawiłam kiełki pszenicy i soczewicy... ale rzodkiewę też uwielbiam ;-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Pyszna sałatka i ciekawie smakowo wyszła, bo czasami wydają mi się trochę jednowymiarowe a tu taka różnorodność w jednym pudełku! :)

    OdpowiedzUsuń
  8. no przyszła wiosna, ale słońca ni ma :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ni ma, ale będzie ;)
      Pozdrawiam na przekór pogodzie - słonecznie
      MF

      Usuń
  9. lekko, zielono, wiosennie - pycha :)
    Sama też chętnie hodowałabym kiełki, szkoda, że nie mam kiełkownicy...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cytrynko, wcale nie potrzebujesz kiełkownicy
      tutaj masz link, jak kiełkować bez sprzętu http://www.kielki.info/hodowla.html

      Pozdrawiam
      Monika

      Usuń
  10. zdrowy lunch do pracy w sam raz :).

    OdpowiedzUsuń
  11. I u mnie dziś ryż :D
    z okazji bezmięsnego piątku :)

    zapraszam do siebie, dopiero zaczynam:
    http://owszystkimcomnieotacza.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Cześć, uwielbiam czytać komentarze i na nie odpowiadać. Więc komentuj: