Przyszła wiosna, astronomiczna i kalendarzowa. Mam więcej energii, uśmiechu, pomysłów.
Na wiosnę adekwatny jest wiosenny ryż:
Do wiosennego ryżu użyłam następujących składników:
ryżu białego
papryki czerwonej
groszku zielonego
kiełków rzodkiewki
suszonego pomidora
Wszystko wymieszałam razem i wyszła pyszna sałatka, lekko ostra dzięki dodanym kiełkom.
Kolorowy i wiosenny;) U mnie kiełki w trakcie wzrostu;)
OdpowiedzUsuńBardzo wiosenne sniadanko :)
OdpowiedzUsuńO, kiełki, dobry pomysł, zaraz wstawię.
OdpowiedzUsuńwiosenny ryż z kiełkami to super propozycja na śniadanie:)
OdpowiedzUsuńWspaniałe śniadanie! U mnie pewnie zagrałoby rolę lunchu lub obiadu, ale pora nie ma znaczenia - liczy się pyszna zawartość!
OdpowiedzUsuńPozdrowienia:)
wiosenny posiłek mistrzów ;)
OdpowiedzUsuńWłaśnie nastawiłam kiełki pszenicy i soczewicy... ale rzodkiewę też uwielbiam ;-)
OdpowiedzUsuńPyszna sałatka i ciekawie smakowo wyszła, bo czasami wydają mi się trochę jednowymiarowe a tu taka różnorodność w jednym pudełku! :)
OdpowiedzUsuńno przyszła wiosna, ale słońca ni ma :(
OdpowiedzUsuńni ma, ale będzie ;)
UsuńPozdrawiam na przekór pogodzie - słonecznie
MF
lekko, zielono, wiosennie - pycha :)
OdpowiedzUsuńSama też chętnie hodowałabym kiełki, szkoda, że nie mam kiełkownicy...
Cytrynko, wcale nie potrzebujesz kiełkownicy
Usuńtutaj masz link, jak kiełkować bez sprzętu http://www.kielki.info/hodowla.html
Pozdrawiam
Monika
zdrowy lunch do pracy w sam raz :).
OdpowiedzUsuńI u mnie dziś ryż :D
OdpowiedzUsuńz okazji bezmięsnego piątku :)
zapraszam do siebie, dopiero zaczynam:
http://owszystkimcomnieotacza.blogspot.com/
Naprawdę wiosennie!
OdpowiedzUsuń