Dziś kolejny instruktaż. Tym razem, proste, niewyszukane bento.
Jak je zrobić?
Zawsze jest dobrze zacząć od liścia sałaty, a taka karbowana sałata zawsze wygląda lepiej od zwykłej:
Następnie wyłożyć można ryż, u mnie jest ryż z kukurydzą i groszkiem:
Ryż znowu oddzieliłam liściem sałaty od źródła białka, czyli soczewicy:
Brakuje czegoś czerwonego, prawda? Czerwony pomidorek koktajlowy świetnie się tu sprawdzi:
Jeszcze dodałam odrobinę furikake i dla smaku i dla wyglądu (to cały czas to furikake, które dostałam od Japonia Bliżej Bento):
A w drugiej części pudełka zaczęłam od wyciętego kiwi:
Uzupełniłam je kawałkami jabłka
a następnie truskawkami.
I ot, cała filozofia! Róbcie pyszne i piękne bento!
Świetny post! U mnie dziś też z furikake. :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńNo no no... ciekawy pomysł.
OdpowiedzUsuńCieszę się, że pokazałaś po kolei układ. co włożyć.
Warte uwagi ... mniam mniam
a teraz znikam na jabłuszko.
Ja lubię takie proste, bo te skomplikowane z braku cierpliwości najpewniej by mi nie wyszły ;-)
OdpowiedzUsuńFajnie zaprezentowane:)
OdpowiedzUsuń