czwartek, 9 maja 2013

Zwyczajne niezwyczajne bento

Dziś smacznie, ale szybko i prosto:

zwyczajnie pocięte owoce: kiwi i jabłko:
a w drugim pudełku ryż basmati z groszkiem i kukurydzą:
Niby zwyczajne, a ludzie w pracy wzdychają do moich pudełek. No i po co wzdychają? Ich zrobienie trwa 5 minut (z gotowaniem ryżu 15 minut). Niech sobie sami zrobią, zamiast wzdychać! Mam rację?

4 komentarze:

  1. Wygląda bardzo apetycznie i wiosennie. Ludzie wzdychają, bo wydaje im się, że przygotowanie benta zajmuje sporo czasu. Na tej zasadzie używają herbaty w torebkach, bo parzenie tej w listkach sprawia wrażenie wielkiej celebracji. panuje ciągły pośpiech i pośpiech, zupełnie jakby wszystkie zajęcia poza jedzeniem i odpoczynkiem były okrutnie ważne, a jest zupełnie odwrotnie: to właściwy sposób jedzenia i odpoczynku jest najważniejszy, bo to on zapewnia dłuższe, zdrowsze i bardziej produktywne życie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. hehe, słusznie prawisz - to takie proste a jednak czasem się nie chce:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Racja jest po Twojej stronie, ja czasem robię sobie do pracy jakąś sałatkę i tez wzbudzam zdziwienie, pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń

Cześć, uwielbiam czytać komentarze i na nie odpowiadać. Więc komentuj: