czwartek, 11 października 2012

Makaron i jabłka prażone z kokosem

U mnie dziś makaron na słodko:

Makaron tricolore posypany wiórkami kokosowymi, a w pojemniczku pyszne jabłka prażone. Właściwie to nie prażone, a parowane - ugotowałam je na parze z wiórkami kokosowymi, odrobiną cynamonu i aromatem migdałowym. Wyszedł pyszny, jesienny smak. Idealny dodatek na kanapki, do makaronu, ryżu, owsianki lub do jedzenia bez niczego. 
Drugie piętro to pudełko pełne kwiatów:
kwiat kalafiora, kwiat brokuła i kwiatki z marchewki. 
U Męża sałatka z kaszy gryczanej, kukurydzy, gotowanego kurczaka, brokuła i kolendry:
Ciekawa jestem z czym Wy podajecie kaszę gryczaną, potrzebuję inspiracji. 
Pogodnego czwartku!

10 komentarzy:

  1. ja też lubię wszystko co kokosowe:))) pychotka od rana:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Te jabłuszka musiały pachnieć obłędnie!
    Co do kaszy to ja chętnie jem ją w sałatkach. Do dań obiadowych najczęściej podaje ją z gulaszem\\\pozdrawiam ciepło

    Malwinna

    OdpowiedzUsuń
  3. Kokos w każdej postaci uwielbiam! Z dzieciństwa pamiętam tzw. kokosanki - cienkie plasty kokosowe różowe i białe. :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Kaszę gryczaną lubię z sosem grzybowym ewentualnie może być pieczarkowy, do tego osobno np. kawałek kurczaka, lub jakiś delikatny gulasz. A że ciężko nosić to w pudełku, więc sos zazwyczaj biorę do słoiczka, po odgrzaniu dopiero sosem polewam sobie kaszę :)

    lubię kokos, chociaż jabłka wolę z ryżem, więc może do tej wersji dodam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. właśnie kasza gryczana do tej pory mi też głównie z sosem pasowała, ale muszę znaleźć jakieś nowe połączenia z nią. Dziękuję

      Usuń
  5. marchewkowe kwiatki wyglądają cudownie :D

    OdpowiedzUsuń
  6. te jabłuszka muszą być pycha :) kaszę gryczaną bardzo rzadko jadam, zawsze z mięsem w ciemnym sosie, więc chyba nie pomogę... pozdrowienia!

    OdpowiedzUsuń
  7. Właśnie konsumuję ze smakiem :) Kasza się sprawdza!

    OdpowiedzUsuń

Cześć, uwielbiam czytać komentarze i na nie odpowiadać. Więc komentuj: