poniedziałek, 4 czerwca 2012

Zielona sałatka makaronowa

ZIELONA SAŁATKA MAKARONOWA DO BENTO
ok. 100 g suchego makaronu razowego
kilka różyczek brokuła
połowa sporej cukinii
garść rukoli
zioła prowansalskie
łyżka oliwy

Gotujemy makaron, odcedzamy i hartujemy w zimnej wodzie. Gotujemy brokuła i cukinię (ja gotowałam na parze). Mieszamy warzywa z makaronem, poszarpaną rukolą, ziołami prowansalskimi i łyżką oliwy. Wrzucamy do zamykanego pojemniczka i mamy pyszny obiad w pracy!


To dla Męża - a ja mam wolne :)))

11 komentarzy:

  1. Zieleń na talerzu (czy też w pudełeczku:)) uwielbiam;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zaraz zasiadam do sałatki a wygląda naprawdę apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. och, ale dzisiaj pięknie zielono! miłego urlopowania:)))

    OdpowiedzUsuń
  4. super mniamusnie:) ja jeszcze bym dodala jakis swiezych ziol co Ty na to?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. mhm, może właśnie bazylię i rozmaryn - tak żeby pasowały do tej mieszanki prowansalskiej. Pycha!

      Usuń
  5. ooo jak zielono :) jadłam podobne połączenie, bardzo dobre zresztą :) a wolne się należy ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. A co dobrego jesz kiedy masz wolne? :)
    fajna ta zielona kompozycja!

    OdpowiedzUsuń
  7. Miłego wypoczynku. Pozdrawiam Monika SW

    OdpowiedzUsuń
  8. TAAAK, zaglądam przypadkiem, bo miałaś odpoczywać - a tu co? Nowe bento.... Bentuj urlopowo w takim razie...

    OdpowiedzUsuń
  9. nigdy nie dodaję do sałatek makaronowych zielska (typu rukola). Jednak pomyślałam sobie patrząc na twój post, że to nie głupi pomysł :)
    pozdrawiam,
    Szana

    OdpowiedzUsuń
  10. Monika, ależ sie zgrałyśmy - u Ciebie zielono, u mnie zielono. Zawsze jak tu goszczę, załuję ze MI nie ma kto przyrządzac takich pysznych dan do pracy ;)

    OdpowiedzUsuń

Cześć, uwielbiam czytać komentarze i na nie odpowiadać. Więc komentuj: