poniedziałek, 21 maja 2012

Dwukolorowy ryż - sezonowo ze szpinakiem i marchewką.

Dziś u nas dwukolorowy ryż:
Część pomarańczowa to biały ryż wymieszany z gotowaną młodą marchewką (rozgniecioną widelcem) i cynamonem. Cynamon bardzo dobrze pasuje do marchewki. Często, robiąc surówkę marchewkową, dodaję szczyptę cynamonu - jest pyszna.
Część zielona to moja ukochana ostatnio potrawa - biały ryż ze szpinakiem i fetą (lubię też makaron w tej wersji). Szpinak podgotowany na parze mieszam widelcem z fetą i pieprzem. Potem mieszam z ryżem (lub makaronem). 
W moim drugim pudełeczku:
Jajo na sałacie i pomidor. Wyszedł z tego całkiem sympatyczny stwór. 
A u Męża:
Po lewo również ryż kolorowy a po prawo zawijaski z sałaty, żółtego sera i pomidora. 
Miłego poniedziałku!

10 komentarzy:

  1. świetny pomysł z tym cynamonem do marchewki! jeszcze nigdy nie próbowałam tego zestawienia smaków, ale czuję, że przypadłoby mi do gustu:)))

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajne smakowe zestawienie! kolory zachęcają do jedzonka! Miłego tygodnia!

    OdpowiedzUsuń
  3. Marchewka i cynamon!
    Świetne połączenie.
    Smacznego dnia!

    OdpowiedzUsuń
  4. Ryż ze szpinakiem i fetą, mniam!

    OdpowiedzUsuń
  5. stęskniłam się za szpinakiem, chyba muszę nabyć... ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Marchewka z ryżem super :) I panda była dziś u mnie!

    OdpowiedzUsuń
  7. Hm, marchewka i cynamon? Muszę spróbować. :)

    OdpowiedzUsuń
  8. jak zawsze slicznie i potencjalnie bardzo smacznie:)

    OdpowiedzUsuń
  9. Muszę wypróbować tą marchewkę z cynamonem :)

    OdpowiedzUsuń

Cześć, uwielbiam czytać komentarze i na nie odpowiadać. Więc komentuj: