wtorek, 3 kwietnia 2012

Zawijaski i wieżyczki cukiniowe w bento

Dziś bento po polsku ale z nutką włoską. Monika z Bentusiów przypomniała mi o cukinii, nie wiem czemu tak rzadko jej używam do bento - uwielbiamy oboje z Mężem to warzywo. Dziś więc oboje mamy cukinię w bento:

Och, już myślę jaka to będzie uczta zjeść zawartość mojego pudełeczka!
Oboje mamy owoce i warzywa - kiwi, pomarańczę, jabłko oraz marchew. Poza tym u mnie:
kasza gryczana, dla ozdoby groszek i pietruszka. I do kaszy zawijaski z cukinii grillowanej (z bazylią i oliwą) z kiełkami z rzodkiewki w środku:
A u Męża wieżyczki z ziemniaków gotowanych na parze z gałką muszkatołową i ziołami prowansalskimi i cukinią grillowaną na oliwie z bazylią:
Życzę Wam fenomenalnego wtorku!

12 komentarzy:

  1. Ślicznie i tak kolorowo, tylko jeść!

    OdpowiedzUsuń
  2. Te cukiniowe zawijaski muszą być pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniam~ kapitalne połączenie smaków :)

    Oliko

    www.cutiepiecooking.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  4. Twoje ślimaczki wyglądają uroczo ;) dobre było?? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. smaczne, choć pierwszy zawijasek do mnie nie przemówił, ale kolejne były świetne, muszę popróbować też z innymi farszami - z serkiem białym, na ostro. Tutaj kiełki dodały pikanterii.

      Usuń
  5. Pycha było i bardzo lekkie, nie rozpychające żołądka :))

    OdpowiedzUsuń
  6. śliczne te cukiniowe zawijaski!:))

    OdpowiedzUsuń
  7. Porywam te cukiniowe cuda;)

    OdpowiedzUsuń
  8. uwielbiam cukinię! chyba sobie przyrządzę takie zawijaski ^^

    OdpowiedzUsuń
  9. Cukiniowe zawijaski z pewnością smakowały wybornie:)

    OdpowiedzUsuń
  10. Mmm... jeśli to wszystko tak smakuje jak wygląda, to zaczynam się w to bawić:))

    OdpowiedzUsuń

Cześć, uwielbiam czytać komentarze i na nie odpowiadać. Więc komentuj: