Pyszny makaron z bakaliami (u nas rodzynki i figi, ale można dodać też orzechy lub pestki, lub kto co lubi) z fantastycznym sosem miodowo-cynamonowym.
Przepis na sos miodowo - cynamonowy:
2 łyżki masła
2 łyżki miodu
sok z cytryny (ja dałam mniej więcej z ćwiartki cytryny)
pół łyżeczki cynamonu
rozpuścić masło na ogniu, wymieszać z miodem, cynamonem i sokiem z cytryny. Polać danie. Sos świetnie nadaje się do naleśników, placuszków i sałatek na słodko. Ja dodaję sok z cytryny, bo nadaje on lekkiego orzeźwiającego smaku.
A u mnie:
Na górze - pęczak z ogórkiem zielonym, czerwoną papryką i natką pietruszki, podlane sosem sojowym i sokiem z cytryny.
a na dole brokuły, marchewka i jabłko na deser:Życzę Wam miłej środy!
Pychota! I jakie kwiatki ładne :)
OdpowiedzUsuńintrygujący ten makaron z korzenną nutą:)
OdpowiedzUsuńAromatyczny makaron. Pociąga mnie na odległość:)
OdpowiedzUsuńMakaron super. Mogę jeść taki co drugi dzień :))
OdpowiedzUsuńprzepis na sosik to chyba (a raczej na pewno) podwędzę ;3
OdpowiedzUsuńoj nie powinno sie tego czytac "na glodno":(
OdpowiedzUsuńjakie ładne rzodkiewkowe kwiatki :-)
OdpowiedzUsuńTen sos musi być cudowny... nie mam pod ręką cytryny, ale mam limonkę, co myślisz o dodaniu kilku kropel soku?
OdpowiedzUsuńuwielbiam sok z limonki, myślę że doda świetnego smaczku do całej sałatki.
UsuńPozdrawiam
Uwielbiam Twoje propozycje śniadaniowe;)
OdpowiedzUsuńbento zdrowe i pyszne, czyli takie jakie powinno być, a kwiatek rozkoszny :).
OdpowiedzUsuńnigdy nie próbowałam takiej kombinacji, ale że ja uwielbiam wszystko co słodkie.. więc na pewno polubię ;)
OdpowiedzUsuńMiodowy makaron musi smakować cudownie! Do spróbowania :)
OdpowiedzUsuńświetny ten kwiat figowy
OdpowiedzUsuń