Dziś w bento:
1. mandarynka
2. seler naciowy
3. marchew
4. sałatka z kaszy jaglanej (kasza jaglana, kukurydza z puszki, fasola czerwona z puszki, seler naciowy, rzodkiewka). Sos do sałatki z jogurtu naturalnego Bakoma (bardzo gęsty) wymieszanego z przyprawą curry oraz z musztardą curry firmy Kamis. Polecam.
jejku, kaszy jaglanej nie jadłam już ze 100 lat. narobiłaś mi smaka!
OdpowiedzUsuńsałatka z kaszą jaglaną - świetny pomysł na sałatkę do pracy:) pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńale ten sos musi być dobry, muszę kiedyś spróbować! :)
OdpowiedzUsuńdotąd nic nie wiedziałam o bentach (to się odmienia?) i jestem tak pozytywnie zaskoczona, że aż nie umiem tego wyrazić!
OdpowiedzUsuńCzy Ty sobie zdajesz sprawę z tego, że uprawiasz prawdziwą sztukę?
Przecież to wygląda tak apetycznie, że ja byłabym skłonna odtąd nic tylko nieustannie bencić i bencić!
Świetny zestaw śniadaniowy! Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńKajka i Goh. - polecam kaszę jaglaną, jest zdrowa i pyszna!
OdpowiedzUsuńAgata - spróbuj takiego sosu, ja ostatnio z sosami eksperymentuję, kiedyś nigdy nie dodawałam żadnych sosów do surówek i sałatek, teraz odkryłam w nich nowe bogactwo smaków.
Lekka - ponieważ to bento po polsku, uważam że można odmieniać to słowo. Bardzo Ci dziękuję za słowa uznania, uważam, że każdy gotujący uprawia sztukę :)
Kamilo - dziękuję bardzo