poniedziałek, 6 czerwca 2011

65, jaglane jadło

Dziś w bento:
1. mandarynka
2. seler naciowy
3. marchew
4. sałatka z kaszy jaglanej (kasza jaglana, kukurydza z puszki, fasola czerwona z puszki, seler naciowy, rzodkiewka). Sos do sałatki z jogurtu naturalnego Bakoma (bardzo gęsty) wymieszanego z przyprawą curry oraz z musztardą curry firmy Kamis. Polecam.

6 komentarzy:

  1. jejku, kaszy jaglanej nie jadłam już ze 100 lat. narobiłaś mi smaka!

    OdpowiedzUsuń
  2. sałatka z kaszą jaglaną - świetny pomysł na sałatkę do pracy:) pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. ale ten sos musi być dobry, muszę kiedyś spróbować! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. dotąd nic nie wiedziałam o bentach (to się odmienia?) i jestem tak pozytywnie zaskoczona, że aż nie umiem tego wyrazić!
    Czy Ty sobie zdajesz sprawę z tego, że uprawiasz prawdziwą sztukę?
    Przecież to wygląda tak apetycznie, że ja byłabym skłonna odtąd nic tylko nieustannie bencić i bencić!

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetny zestaw śniadaniowy! Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  6. Kajka i Goh. - polecam kaszę jaglaną, jest zdrowa i pyszna!
    Agata - spróbuj takiego sosu, ja ostatnio z sosami eksperymentuję, kiedyś nigdy nie dodawałam żadnych sosów do surówek i sałatek, teraz odkryłam w nich nowe bogactwo smaków.
    Lekka - ponieważ to bento po polsku, uważam że można odmieniać to słowo. Bardzo Ci dziękuję za słowa uznania, uważam, że każdy gotujący uprawia sztukę :)
    Kamilo - dziękuję bardzo

    OdpowiedzUsuń

Cześć, uwielbiam czytać komentarze i na nie odpowiadać. Więc komentuj: