poniedziałek, 25 maja 2015

Uśmiech w bento na poniedziałek - radosne kiwi

Dziś początek kolejnego tygodnia. Nie narzekam, wiele przede mną wymagających, ale jednocześnie satysfakcjonujących dni. Kiwi mi kibicuje:
Poza tym jest kasza gryczana z brokułami i pomidorami.
Miłego dnia i tygodnia!

5 komentarzy:

  1. Jak jesz swoje benta? Widelcem czy pałeczkami?

    OdpowiedzUsuń
  2. Jaki ryż używasz do kulek? Jeśli zwykły, jak go gotujesz, aby był wystarczająco kleisty?
    Bardzo miły blog.
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ostatnio używam ryżu arborio, do risotto. Czasem też do sushi, ale rzadko. A zwykle ryżu zwykłego długoziarnistego (ale nie takiego, który ma na opakowaniu napisane "sypki", lub na sypko, ani nie Uncle Ben's, który zawsze ugotuje Ci się na sypko) i gotuję normalnie. Taki ryż także świetnie się klei.

      Usuń

Cześć, uwielbiam czytać komentarze i na nie odpowiadać. Więc komentuj: