piątek, 28 lutego 2014

Sos winegret z olejem lnianym

Dziś u mnie sałatka z kaszy kuskus, z ogórkiem, rzodkiewką i sosem winegret na bazie oleju lnianego LenVitol:

Sos winegret:
1 łyżka soku z cytryny
3 łyżki oleju lnianego (ja użyłam Len Vitol firmy Oleofarm)
szczypta soli
szczypta pieprzu (najlepiej świeżo mielonego)
Sosem winegret polałam sałatkę z kaszy kuskus, rzodkiewki i ogórka:
A w drugiej części jest fasolka, cieciorka (w pojemniczkach z Bentomanii), brokuł, rzodkiewki i cukinia:
Dodajecie sosy winegret do sałatek? Ciekawa jestem jakie robicie, jakie ich odmiany.

6 komentarzy:

  1. Piękne pudełeczka!
    Olej lniany używam,jednak w małych ilościach,jeżeli sam,do sałatek.
    Ma charakterystyczny smak.
    Często łączę go z innym roślinnym.

    OdpowiedzUsuń
  2. świetnie wszystko wygląda, nie mogę się napatrzyć:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Prześliczne kolory :) Hmm, kuskus - dawno nie jadłem.

    OdpowiedzUsuń
  4. Obydwa pudełeczka zabieram ze sobą :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja do takiego sosu dodaję odrobinę musztardy i miodu - super słodko kwasny sosik :) albo zamaist soku z cytryny, sok z pomarańczy :)

    OdpowiedzUsuń

Cześć, uwielbiam czytać komentarze i na nie odpowiadać. Więc komentuj: