Dziś u mnie sałatka z kaszy kuskus, z ogórkiem, rzodkiewką i sosem winegret na bazie oleju lnianego LenVitol:
Sos winegret:
1 łyżka soku z cytryny
3 łyżki oleju lnianego (ja użyłam Len Vitol firmy Oleofarm)
szczypta soli
szczypta pieprzu (najlepiej świeżo mielonego)
Sosem winegret polałam sałatkę z kaszy kuskus, rzodkiewki i ogórka:
A w drugiej części jest fasolka, cieciorka (w pojemniczkach z Bentomanii), brokuł, rzodkiewki i cukinia:
Dodajecie sosy winegret do sałatek? Ciekawa jestem jakie robicie, jakie ich odmiany.
Piękne pudełeczka!
OdpowiedzUsuńOlej lniany używam,jednak w małych ilościach,jeżeli sam,do sałatek.
Ma charakterystyczny smak.
Często łączę go z innym roślinnym.
świetnie wszystko wygląda, nie mogę się napatrzyć:)
OdpowiedzUsuńPrześliczne kolory :) Hmm, kuskus - dawno nie jadłem.
OdpowiedzUsuńpiękne kolory i aranżacja! :)
OdpowiedzUsuńObydwa pudełeczka zabieram ze sobą :)
OdpowiedzUsuńJa do takiego sosu dodaję odrobinę musztardy i miodu - super słodko kwasny sosik :) albo zamaist soku z cytryny, sok z pomarańczy :)
OdpowiedzUsuń