piątek, 7 czerwca 2013

11 pytań, czyli jaka jestem ja

Dziś się bawię z Bajkoradą. To ona mnie zasugerowała do tej zabawy i się tym razem skusiłam, bo to fajny sposób na poznanie bloggera.
Jaka jestem?

Zasady zabawy:
Nominacje otrzymujemy od innego bloggera. Jest to nagroda za nienaganne prowadzenie bloga. Odpowiadasz na 11 pytań otrzymanych od osoby nominującej, następnie Ty masz za zadanie nominować 11 osób i podać nowe pytania. Uwaga: nie nominuj osoby, która nominowała Ciebie. 

Mnie Bajkorada zadała pytania:
1. Gdybyś miała zmienić się w jakieś zwierzę, to jakie?
Chyba kot. Lubię, podobają mi się i już. 
2. Gdybyś mogła gotować kolorami, to jaki kolor dominowałby w Twojej kuchni?
Na pewno byłoby kolorowo! Z dużą przewagą zieleni - ogórki, sałata, szpinak, brokuły, fasolka szparagowa, zioła, cukinia - wszystko to kocham. 
3. Czego nie zjesz za żadne skarby świata?
Nie zarzekam się, w tym momencie nie jestem w stanie sobie wyobrazić żadnej rzeczy, której bym choćby nie spróbowała. 
4. Gdybyś miała zareklamować polską kuchnię jednym, najwspanialszym daniem, to jakie byś wybrała?
Jednak chyba pierogi, a ponieważ Polska jest królestwem lasów i ich owoców, dałabym pierogi z farszem z  kurkami. 
6. Ulubiony farsz do pierogów?
Waham się pomiędzy klasycznym farszem z białego sera i rodzynkami a farszem z jagodami. Oba uwielbiam.
7. Jesteś kulinarną sową czy skowronkiem?
Nie wiem, o co do końca w tym pytaniu chodzi. Jeśli chodzi o gotowanie rano, czy wieczorem - to raczej gotuję z racji pracy, po pracy - czyli raczej sową jestem. Jeśli chodzi o upodobania kulinarne - to raczej skowronkiem, bo sowy jadają za dużo mięsa. 
8. Ulubiona potrawa z dzieciństwa.
Własnoręcznie rwane jagody, podane przez Babcię w kubeczku ze śmietaną i z cukrem. 
9. Koszmar kulinarny z dzieciństwa.
serdle, blech
10. Kuchnia jakiego kraju/regionu jest Ci najbliższa?
Uwielbiam kuchnie śródziemnomorskie - pełne warzyw i owoców i aromatycznych ziół. Lubię włoską kuchnię.
11. Do obiadu najchętniej pijesz?
Staram się nie pijać do obiadu ani w ogóle do jedzenia. Rozcieńczanie soków żołądkowych nie jest dobre. Piję 20 minut przed posiłkiem i około 1 godzinę po posiłku. A jeśli już muszę, to wodę niegazowaną.

A moich jedenaście pytań kieruję do autorów blogów: BentomaniakJaponia Bliżej Bento Bento na każdy dzień, Bento Neko, Bentusie, Kocham Bento, Maru Bento, Paint your food, Tigra, Upajam się Japonią, Zapiski kulinarne Oliko.
Nie obrażę się jeśli nie weźmiecie udziału w zabawie, bo sama mam ambiwalentne odczucia do tego rodzaju blogowych atrakcji, wiem że wiele z Was też nie ma czasu. Pozdrawiam Was wszystkich jednak serdecznie!
A oto moje pytania:
1. Co lubisz popijać w chłodne, deszczowe wieczory?
2. Co lubisz jeść na rozgrzewkę?
3. Co lubisz popijać dla ochłody?
4. Co lubisz jeść w gorące dni?
5. Czy stosujesz lub stosowałaś / łeś jakieś diety?
6. Czy Twoi bliscy podzielają Twoją pasję kulinarną?
7. Kto robi zdjęcia na Twojego bloga?
8. Jak długo prowadzisz bloga kulinarnego?
9. Na co do jedzenia masz w tej chwili ochotę?
10. Jeśli jesteś głodna / głodny to czy zjadasz byle co, czy robisz sobie coś pysznego celebrując burczenie w w brzuchu?
11. Jaki zapach wyzwala w Tobie niemal zawsze chęć na jedzenie?

5 komentarzy:

  1. Ja się raczej nie zdecyduję - jakoś do mnie te "łańcuszki" nie przemawiają zbytnio. :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. fajnie, że się trochę odsłoniłaś:))) chciałabym cię kiedyś spotkać w realu! jak będziesz w Poznaniu, to daj znać:)

    OdpowiedzUsuń
  3. W pytaniu 7 faktycznie chodziło o ulubioną porę dnia na gotowanie:)
    Co to są serdle?:) Ja też nie pijam do posiłków, tylko najwcześniej 20 minut po:)Miło mi, że się przyłączyłaś:)

    OdpowiedzUsuń
  4. coś jak parówka, tylko grube. Generalnie obiekt w kształcie walca wypełnionego masą o niewiadomym pochodzeniu w plastikowej osłonce.

    OdpowiedzUsuń
  5. Aaaa:) Tak myślałam, ze serdelki:) Uwielbiałam w dzieciństwie z musztardą:):):)

    OdpowiedzUsuń

Cześć, uwielbiam czytać komentarze i na nie odpowiadać. Więc komentuj: