Kule są po lewej stronie, zawinięte w liście rukoli.
Ja kupuję twaróg w kawałku, w domu dodaję do kostki odrobinę jogurtu naturalnego i rozgniatam widelcem aż do uzyskania konsystencji jaką lubię. Dodaję też ulubione zioła - zioła prowansalskie, czasem curry, bazylię, kolendrę, pietruszkę, szczypior. Jeśli mam robić takie kule, dodaję trochę mniej jogurtu, jeśli ma to być serek do smarowania kanapek (takiego kupnego już wieki całe nie kupowałam), to troszkę więcej, a jeśli ma to być twarożek z rzodkiewką, pomidorem itd., do jedzenia widelcem to robię go jeszcze bardziej płynny.
Obok twarogowych kul są pomidorki, sałata, ogórek i serek brie. Po prawo jest sałatka z rukoli i botwinki, sera brie, kukurydzy i kiełków rzodkiewki.
U Męża:
sałatka z ryżu, rukoli z botwinką, kukurydzy, kiełków rzodkiewki i oliwek.
Wszystko wygląda pysznie. Zjadłabym takie śniadanko. :)
OdpowiedzUsuńOk następnym razem najpierw czytam, a potem oglądam zdjęcia - a nie odwrotnie:) Kule się tak schowały, że ich szukałam i szukałam, a wystarczyło przeczytać to co napisałaś i - są:) Te Twoje posiłki są takie zdrowe, ja też takie chcę!
OdpowiedzUsuńJak się świątecznie zrobiło:) Smacznie i lekko!
OdpowiedzUsuńBaaardzo fajny pomysł z kulami twarogowymi - chyba dzisiaj wypróbuję. Do pracy w sam raz, mam nadzieję, kule nie postanowią przeobrazić się w inny kształt ;)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł z tymi kulami='D Opatentuj go xP Duuużo zieleni u Ciebie dzisiaj='D Bardzo zdrowo=')
OdpowiedzUsuńWidzę, że wystrój bloga się zmienił na bardziej świąteczny='>
Pozdrawiam,
Neko
Fajnie się prezentuje taki zieleninkowy misz-masz ^^. Ogólnie apetyczne, lekkie bento. Motyw z ugniataniem twarogu i dodawaniem dodatkowych składników jest genialny! Nigdy nie myślałam o takim eksperymentowaniu ;]. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńprzydałoby mi się takie zdrowe śniadanko... ja dzisiaj swoje ledwo jadłam w pracy :P ale to też dlatego, że się pochorowałam i nic mi nie smakuje :(( pozdrowienia Moniu!
OdpowiedzUsuńha!akurat mam rukole i nie miałam na nią pomysłu.
OdpowiedzUsuńsuper!
OdpowiedzUsuńMarta@Co Dziś Zjem Na Śniadanie?