wtorek, 20 grudnia 2011

Choinka z fasolki szparagowej

Dziś u nas ryżowo i warzywnie. Choinka znowu jest zwiastunem świąt zbliżających się kurcgalopkiem:
U Męża sałatka z ryżu, kurczaka (pierś kurczęca ugotowana na parze z mieszanką ziół prowansalskich) i mieszanką warzyw (brokuł, fasolka szparagowa, kukurydza, ziemniaki, papryka, marchew):
A u mnie ryż z choinką z fasolki szparagowej a na drugim piętrze pudełka z Bentomanii marchewka, fasolka i ziemniaczki znad pary:
Wszystko razem z laskami Mikołaja z cukierków:
Jedliście kiedyś takie cukrowe laski? A może wieszacie je na choince?

9 komentarzy:

  1. Choinkowo, przepysznie :) A co do laseczek, to w mojej rodzinie nie było zwyczaju wieszania, ale u dziadków zawsze na choince były cukierki (z likierami, czy rumem).

    OdpowiedzUsuń
  2. Urocza choineczka i jadalna :)

    OdpowiedzUsuń
  3. No proszę, nawet zwykłe, codzienne danie można odpicować by było świąteczne!:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Śliczna choinka, na dodatek przepyszna...:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Cukierki na choince mniam!! a my z Kostkiem bedziemy robic lizaki!! czerwone i zielone kwiatuszki swiateczne

    OdpowiedzUsuń
  6. Śliczne choinki! Takich lasek nigdy nie jadłam, ale chciałabym spróbować, bo bardzo mi się podobają :)

    OdpowiedzUsuń
  7. co jedna, to ładniejsza, z tych twoich śniadaniowych choinek:)

    OdpowiedzUsuń
  8. jaka choinka! bombki na niej też urocze :)

    OdpowiedzUsuń
  9. smakowita choineczka:) i sałatka męża także!

    OdpowiedzUsuń

Cześć, uwielbiam czytać komentarze i na nie odpowiadać. Więc komentuj: