poniedziałek, 31 października 2011

Jadalne przekrwione gały

Dalszy ciąg haloweenowych zestawów śniadaniowych. Dziś w menu przekrwione gały:
Nasze oba zestawy razem:
U Męża sałatka z pęczaku, galantyny z drobiu (według tego przepisu ze strony www.kotlet.tv), pomidora i oliwek. Na wierzchu patrzy przekrwiona gała z ryżu:
U mnie ryżowe gały na jednym pięterku a na drugim marchewka i jabłko:
Gały z ryżu zrobiłam formując jeszcze ciepły ryż (wygodnie jest formować wilgotnymi dłońmi lub w torebce foliowej - ja wolę ten drugi sposób) a potem układając na nich odpowiednio wycięte oliwki (czarne i zielone). A żyłki zrobiłam z czerwonej kapusty (może z keczupu byłyby bardziej czerwone, ale my nie używamy i nie mieliśmy w domu). 
Smacznego poniedziałku!

15 komentarzy:

  1. Z keczupu byłyby bardziej krwiste, ale tak też widać, że przekrwione:) Pozostaje życzyć "smacznych gał":) Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wspaniałe haloweenowe bento. Zjadłabym takie krwawe gały ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak zwykle z fantazją :) Gały wyglądaja smacznie mmm :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Zasiadam do konsumpcji, wygląda apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Gały wyglądają świetnie :D
    A sałatka pęczakowa bardzo apetyczna :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Twoje halloweenowe benta są po prostu świetne! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. chyba dostałabym zawału otwierając takie pudełko :P

    OdpowiedzUsuń
  8. Hahaha Ale extra :D ciekawe czy ktos zobaczy jak zabieram jedno oko ;P

    OdpowiedzUsuń
  9. cudne! - wytrzeszczam gały na to twoje przekrwione bento - świetne masz pomysły!:)

    OdpowiedzUsuń
  10. te gały są genialnie ;D idealne na helołin !


    zapraszam na mojego nowego bloga: http://appetizingwords.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  11. No, już po Halloween, ale... Na pewno było to jedno z bardziej pomysłowych bento w całej Polsce, ha. ;)

    OdpowiedzUsuń
  12. Pomysłowe te przekrwione gały :)

    OdpowiedzUsuń

Cześć, uwielbiam czytać komentarze i na nie odpowiadać. Więc komentuj: