piątek, 2 września 2011

Bento relaks

Nasze benta łapią ostatnie promienie słońca.
U Męża oprócz kanapek:
Serduszka z ryżu, brokuł po środku oraz resztka mieszanki marchewkowo, groszkowo kukurydzianej:
Oraz szaszłyki z pomidora, twarogu rzodkiewki i ogórka na liściach sałaty:
A u mnie:
Pęczak z brokułem:
I koreczki kanapkowe:
A nasze pudełka się relaksują:

22 komentarze:

  1. Wyglądają świetnie z tymi okularkami. Pyszności. :) Pozdrawiam ciepło i miłego dnia. :) :*

    OdpowiedzUsuń
  2. Cudne, kolorowe bento ;) Szczególnie to po prawej naprawdę wygląda jak taka warzywna buźka. :D

    Pozdrawiam! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Chciałam sie dowiedzieć, gdzie kupujesz pudełka? Mam na myśli te pudełka dzielone.
    Z góry dziękuję za odpowiedź
    Anya

    OdpowiedzUsuń
  4. Picali - dziękuję, miłego dnia i Tobie
    Talvi - buźki warzywne przesyłają Ci uśmiechy!!!
    Kamila - dziękuję
    Anya - te dzielone pudełka kupiłam w Tesco, była promocja 2 w cenie 7,99 zł. Rozejrzyj się w marketach na dziale z naczyniami, agd itd. Powinnaś znaleźć.

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja już skonsumowałem serduszka i szaszłyczki :)
    Mniam! :*

    OdpowiedzUsuń
  6. no z takim śniadankiem to faktycznie tylko się wyluzować:))) pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Urocze są te serduszka z ryżu :)Czasami jedzenie zapewnione w pracy ma swój minus. Nie muszę nic sobie przygotowywać. A tu mogłabym od ciebie coś odgapić :)
    pozdrawiam cieplutko,

    Szana Banana :)
    ***
    www.gastronomygo.blogspot.com
    www.p-kwadrat.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  8. niezły relaks :) uwielbiam koreczki kanapkowe, biorę Twój zestaw :)

    OdpowiedzUsuń
  9. zakochałam się w koreczkach :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Te relaksujące się kanapki są przeurocze, aż uśmiech sam wskakuje na twarz.. :) Przepyszne kolorowe śniadanko <3
    Właśnie ostatnio dieta raw robi się popularna.. ja bym nie mogła jej stosować, bo uwielbiam ciepłe posiłki.. nie mniej jednak lubię czasami wykorzystać niektóre z rawowych pomysłów.
    Miłego weekendu! :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Bento-urlopowicze :) A to pierwsze bento sie zakochało :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Obydwie wersje świetne, ale chyba bardziej na tą mężowską bym się skusiła ;) zwłaszcza na szaszłyki z pomidorem :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Koreczki wyglądają uroczo! Chętnie bym je spróbowała :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Ale piękne!! :) I bardzo zrelaksowane ;)

    OdpowiedzUsuń
  15. Masz niesamowite pomysły :) Te pudełka sie swietnie relaksują hihi ;) Pozdrawiam serdecznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  16. Pudełkowy relaks :) a mam takie pytanko: w jaki sposób gotować ryż, żeby dał się formować? I jakiego ryżu najlepiej użyć? Być może pisałaś to już gdzieś na blogu?
    Serdeczne pozdrowienia :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Wszystkim bardzo dziękuję, nawet nie wiecie jak miło mi się czyta Wasze komentarze!!!

    Evitaa - zainspirowałaś mnie do stworzenia osobnego posta o formowaniu ryżu. Ale tak na szybko - najlepiej używać ryżu do sushi lub włoskiego ryżu arborio do risotto. One są najbardziej kleiste. Ja (często ze względów ekonomicznych) gotuję ryż zwykły biały na parze w proporcjach 1 porcja ryżu na 1,5 porcji wody (czyli 1 filiżanka ryżu i 1,5 filiżanki wody). Ryż pięknie wchłania cały płyn. Formuję go jeszcze zanim wystygnie, bo zimny już się nie klei.

    OdpowiedzUsuń

Cześć, uwielbiam czytać komentarze i na nie odpowiadać. Więc komentuj: